Zvířata jsou to nejčistší, co Země kdy zrodila..

Lži o tom, proč můj pes nemá PP

01.04.2014 17:18

Poslední dobou jsem stále víc a víc překvapená, jak málo lidí je informováno nebo neinformováno o lžích, které vypouští množitelé do světa.

Za jedno je teda krutý a dost smutný fakt, že i přes informace na webu, které v dnešní době lidé mohou získat při troše hledání, přesto koupí bez PP psa za 5 000 Kč. Ono ikdyž je někdo líný hledat a napíše dotaz na fórum je schopný jít proti radám lidí, kteří mají špatné zkušenosti s takovými obchody anebo s lidmi, kteří dlouhodobě chovají dané plemeno. Pak asi nezbývá než proklínat každého takového dalšího hlupáka - ve vší úctě. Pro lidi, kteří mají snahu jít proti množitelům, je ohromně povzbudivé, když vidí zpětnou odezvu v podobě přesvědčení byť jednoho člověka.

A pro každého z nás by mělo být důležité myslet na blaho našeho kamaráda, který s námi nebude pár týdnů, ale několik let! Po následujících 10 let budete mít vedle sebe partnera na život a na smrt a chcete se mu dívat do očí až bude trpět na dědičnou nemoc? Jsem ráda, že já jsem se přesvědčit nechala a že i rodiče tenkrát po přesvědčování přikývli. Pokud rodiče nepřesvědčíte ať už kvůli tomu, že is myslí, že je to zbytečné nebo kvůli financím, koukněte pro vaše i pro dobro nějakého útulkáče na ty, co neměli v životě štěstí. Najednou budete šťastní všichni :-)

 

A teď k těm lžím..

Podoba inzerátu, která by měla případné kupce okamžitě odradit
,,Prodám štěňata bez pp po rodičích s pp..." - cena 3 tisíce a výš

Okamžitě ruce pryč! Proč?

Proč nejsou rodiče uchovnění?

1) Majitelé byli líní

2) Majitelé šli pouze za výdělkem, nešlo o kvalitu odchovu, pouze vidina snadných peněz

3) Majitelé chtěli uchovnit avšak neprošli přes exteriérový standard plemen

4) Majitelé chtěli uchovnit, ale jejich zdraví nebylo slučitelné k předávání dalším potomkům

5) Jejich Puňťa a Líza jsou nejlepší psi, mají nejlepší sportovní výsledky a lepší psy už nepotkáte -> jednoduše hloupost lidí..

6) Zmínila bych také omyl, kdy úplně náhodou pes z jiného města, stejné rasy (a to ještě se štěstím) "omylem" obskočil jejich čubu a pak opravdový omyl, ovšem ten se neprodává za takové peníze nýbrž za veterinární náklady

 

Dále častou výmluvou jsou věci jako:

6. štěně už PP nedostává (Každé štěně z vrhu bylo štěsté? Hmmm..)

Má vzácnou barvu (ve finále zjistíte, že je to vada a někdy i zásadního charakteru, která zasahuje do zdraví zvířete)

Mají špatné zkušenosti s PP psi (měli jednoho a umřel na nějakou nemoc - když se po otm zapídíte zjistíte, že nešlo o dědičnou vadu)..

 

Nastávají i případy, kdy prodávají a záměrně množí psy extrémně malé nebo velké, ...

Prodávají křížence za nehorázné peníze..

Doporučuji si dávat pozor na znění inzerátů!

 

Vyhledávání